Montage

Montage schuifsysteem

Terrasbeglazing op maat kan de montage van het schuifsysteem voor zijn rekening nemen. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om uw terrasbeglazing zelf te installeren. Dit is gelukkig vrij eenvoudig. Zorg er in ieder geval voor dat u de volgende dingen bij de hand heeft:

Benodigdheden:

  • Schroevenmachine
  • Schroeven 4,5×50 of anders t.b.v. bovenrail. (Te bestellen in webshop)
  • X-Tack lijmkit (Te bestellen in webshop)
  • Afkortzaag (Voor tochtstrips en zijprofielen)
  • Waterpomptang
  • Waterpas of kruislijn-laser

Stap 1: Bovenprofiel
Boor om de ca. 50 cm in de binnenste en buitenste rail een gat van 5 mm.Daarna schroeft u de bovenrail met schroeven in de bovenliggende balk / plafond.

Stap 2: Onderprofiel
Zorg ervoor dat u een stevige ondergrond heeft waar het schuifsysteem op komt te staan. De ondergrond/fundering dient redelijk waterpas te zijn, dit omdat de ruiten anders uit het lood zullen gaan staan. Er zit een kleine stelmogelijkheid in de wagens/wielen.
Vervolgens monteert u de onderprofiel loodrecht onder het bovenprofiel. U kunt deze vastboren en schroeven of verlijmen met X-Tack (Mee te bestellen in onze webshop). Monteer de onderprofiel met de afwateringsgaatjes naar buiten.

Stap 3: Glaspanelen
Klem de glaswagen op de ruit en til vervolgens het glaspaneel met 2 man voorzichtig in de gewenste bovenrail, vervolgens laat u deze rustig zakken op de juiste onderrail. Herhaal dit met ieder paneel.
Als u alle panelen heeft geplaatst kunt u indien nodig de panelen eenvoudig nastellen door de imbus rechtsom te draaien (de wielen zullen hierdoor omhoog gaan)

Stap 4: Zijprofielen en tochtstrips
De zijprofielen en tochtstrips worden altijd met overlengte geleverd.
Zijprofielen: Haal een klein hapje uit de zijprofiel zodat deze bij tot aan de ondergrond doorloopt, teken deze daarna gelijk af met onderkant van de bovenprofiel en zaag of slijp deze op maat. U kunt de zijprofielen verlijmen of vastschroeven.

Tochtstrips: Meet bij iedere overlapping de lengte van bovenkant glaswagen tot aan onderkant bovenprofiel. Wanneer er afschot in de vloer of overkapping zit kunnen deze lengte’s verschillen. Houdt altijd de kleinste lengte aan en trek hier nog 8 mm vanaf. U kunt dan alle tochtstrips op dezelfde lengte afzagen of slijpen.
U kunt de tochtstrips op de ruit verlijmen of klemmen, in het laatste geval moet u met een waterpomptang om de ca. 15 cm de tochtstrip een klein beetje dichtknijpen zodat deze zichzelf opklemt op de ruit.