Montage

Montage schuifsysteem

Terrasbeglazing op maat kan de montage van het schuifsysteem voor zijn rekening nemen. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om uw terrasbeglazing zelf te installeren. Dit is gelukkig vrij eenvoudig. Zorg er in ieder geval voor dat u de volgende dingen bij de hand heeft:

  • Accuboormachine;
  • Waterpas;
  • Klopboormachine;
  • Staalboor (6 mm);
  • Steenboor (6 mm);
  • Schroeven 4,5 x 50 met plug.

Montage bovenrail

Allereerst knijpt u aan de kopse kanten van de bovenrail de profilering waar de borstels in glijden dicht. Dit om uitschuiven van de borstels te voorkomen. Daarna schroeft u de bovenrail met meegeleverde zelftappers (2) of schroeven (1) in de bovenliggende balk / plafond. Zorg ervoor dat de onderrail en bovenrail loodrecht boven elkaar gemonteerd zijn.

Montage glaspanelen
Pak het glaspaneel met 2 man (ieders aan 1 kant) op en geleidt het met de bovenkant voorzichtig in het juiste spoor, laat het paneel daarna rustig zakken op de juiste rails. Herhaal dit met iedere ruit.

Nastellen glaspanelen
Wanneer u alle ruiten heeft gemonteerd bent u bijna klaar. Wanneer u de wand dichtschuift en u ziet nog ruiten die niet helemaal waterpasstaan, dan kunt u in de zijkant van de onderprofiel met een imbussleutel 5 nog nastellen. Als de wagen omhoog gesteld dient te worden, dient de 2de persoon de ruit een beetje mee te tillen. De kleine imbusbout heeft niet de kracht de gehele ruit omhoog te draaien.

Montage onderrail

Zorg ervoor dat u een stevige ondergrond heeft waar het schuifsysteem op komt te staan. De ondergrond/fundering dient redelijk waterpas te zijn, dit omdat de ruiten anders uit het lood zullen gaan staan. Er zit een kleine stelmogelijkheid in de wagens/wielen.

Plaats de rail met de afwateringsgaatjes naar buiten. Dus niet naar de ruimte welke afgesloten wordt. Boor in de onderrail gaten (6 mm) om de 50 cm, iedere keer in een andere gleuf om zo kantelen van de onderrail te voorkomen. Bij een betonnen/stenen ondergrond boort u met de klopboor de gaten door, hierna kunt u de onderrail vastzetten met bijgeleverde pluggen en schroeven.

Onze partners

Enthousiast geworden?

Bel ons dan gerust via