U kiest wat u wil

Montage
of zelf monteren?

Montagehandleiding

Terrasbeglazing op maat kan de montage van het schuifsysteem voor zijn rekening nemen. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om uw terrasbeglazing zelf te installeren. Dit is gelukkig vrij eenvoudig. Zorg er in ieder geval voor dat u de volgende dingen bij de hand heeft:

Benodigdheden
  • Schroevenmachine
  • Schroeven 4,5×50 of anders t.b.v. bovenrail. (Te bestellen in webshop)
  • X-Tack lijmkit (Te bestellen in webshop)
  • Afkortzaag (Voor tochtstrips en zijprofielen)
  • Waterpomptang
  • Waterpas of kruislijn-lase

Ik heb de glaswanden samen met mijn buurman gemonteerd, twee wanden van meer dan 4 meter in een ochtend geplaatst. TOP

Fam. van Hulst

Stap 1. Bovenprofiel

Boor om de ca. 50 cm in de binnenste en buitenste rail een gat van 5 mm. Daarna schroeft u de bovenrail met schroeven in de bovenliggende balk / plafond.

Stap 2. Onderprofiel

Zorg ervoor dat u een stevige ondergrond heeft waar het schuifsysteem op komt te staan. De ondergrond/fundering dient redelijk waterpas te zijn, dit omdat de ruiten anders uit het lood zullen gaan staan. Er zit een kleine stelmogelijkheid in de wagens/wielen.

Klik de meegeleverde spoelgootjes op de zijkanten van het profiel.

Vervolgens monteert u de onderprofiel loodrecht onder het bovenprofiel. U kunt deze vastboren en schroeven of verlijmen met X-Tack (Mee te bestellen in onze webshop). Monteer het onderprofiel met de afwateringsgaatjes en spoelgootjes naar buiten.

Stap 3. Glaspanelen

Klem de glaswagen op de ruit en til vervolgens het glaspaneel met 2 man voorzichtig in de gewenste bovenrail, vervolgens laat u deze rustig zakken op de juiste onderrail. Herhaal dit met ieder paneel.

Als u alle panelen heeft geplaatst kunt u indien nodig de panelen eenvoudig nastellen door de imbus rechtsom te draaien (de wielen zullen hierdoor omhoog gaan)

Let op: Hardglazen panelen hebben altijd een lichte verticale bolling! Plaats daarom eerst het paneel met eventuele greep en zet daarna de rest van de panelen met de bolling dezelfde kant op.

Stap 4. Zijprofielen

De zijprofielen en tochtstrips worden altijd met overlengte geleverd.
Zijprofielen: Hou het zijprofiel op de geplaatste spoelgoot, teken deze daarna gelijk af met onderkant van de bovenprofiel en zaag deze op maat. U kunt de zijprofielen verlijmen of vastschroeven.

Stap 5. Tochtstrips

Tochtstrips: Meet bij iedere overlapping de lengte van bovenkant glaswagen tot aan onderkant bovenprofiel. Wanneer er afschot in de vloer of overkapping zit kunnen deze lengte’s verschillen. Houdt altijd de kleinste lengte aan en trek hier nog 8 mm vanaf. U kunt dan alle tochtstrips op dezelfde lengte afzagen of slijpen.

U kunt de tochtstrips op de ruit verlijmen of klemmen, in het laatste geval moet u met een waterpomptang om de ca. 15 cm de tochtstrip een klein beetje dichtknijpen zodat deze zichzelf opklemt op de ruit.

LET OP: Als u meenemers heeft besteld dient u deze te plaatsen voordat u de tochtstrips op maat maakt, deze zullen dan 7 mm korter worden door de meenemers.

Optioneel: Staallook 3-vaks roedeverdeling toepassen

Als er voor de optie “staallook 3-vaks roedeverdeling” wordt gekozen vervalt de optie tot toepassing van tochtstrips. De ruimte tussen de verticale staallook profielen is zo minimaal dat hier geen borstel meer tussen past.

U krijgt de verticale profielen met overlengte, en de horizontale profielen exact op maat geleverd. De montage gaat alsvolgt: Als u de gehele wand heeft gemonteerd en afgesteld meet u de maat van glaswagen tot bovenprofiel bij iedere overlapping van het glas, houdt de kortste maat aan – 5mm en zaag de verticale profielen op die maat af.

Monteer aan 1 kant van het glas het verticale u profiel. Zet daarna met een kruislijnlaser of waterpas 2 lijnen (3 vakken) uit en plak de zelfklevende horizontale strips op de ruiten. Na montage van de horizontale strips kan aan de andere kant van het glas het verticale u-profiel gemonteerd worden.

Verlijm de verticale u-profielen met transparante tec-7 of een andere lijmkit. De horizontale roedes zijn zelfklevend.

100% tevreden

Prima ervaring! Zowel de hulp bij de aankoop als plaatsing is helemaal netjes en naar wens verlopen.

Dhr. A. van der Wiel

Perfect

Echt perfect op maat! Zeer netjes en snel geleverd. Zeker aan te bevelen!

Fam. Schippers

Uitstekende service

Schuifsysteem werd snel geleverd en montage was eenvoudig. Wij zijn er erg blij mee!

Fam. van de Ven

Professionele montageservice van terrasbeglazingopmaat

Wilt u er zeker van zijn dat u niet voor verassingen komt te staan? Laat u de installatie toch liever door iemand anders doen? Kies dan bij het bestellen voor onze montageservice inclusief inmeten!

Zelf uw glazen schuifwand samenstellen?